Bli med på Veitevandring

13. juni 2018

Hver dag kl. 13:00 under Martnan kan du bli med på historisk Veitevandring i St. Jørgensveita og Munkhaugveita. Visste du at St.Jørgensveita er byens eldste gate, og tidligere var hovedgate i middelalderbyen Trondheim?

HISTORISK VEITEVANDRING: Bli med på vandring i historiske veiter i Midtbyen, og lær gamle røverhistorier fra profesjonell guide.

I området rundt St. Jørgensveita var det gamle torget, som den gang var handelsplass, møteplass og rettersted. Om man hadde noe å skjemmes over, het det at man «gikk veitene». Dette gjaldt særlig for byens dårlig stilte; de valgte veitene framfor hovedgatene.

I Midtbyen og omeng finnes det tilsammen rundt 30 veiter som alle har sin opprinnelse i Middelalderen. Ordet «Veit» betyr egentlig «grøft», men ble brukt som navn på bakgater i norske middelalderbyer.

Turen er guidet, og vil foregå på norsk. Ved behov kan guidingen bli gjort på engelsk i tillegg. Vandringen vil vare i ca 30 minuttter, og guide er autorisert Trondheim-guide Siri K. Forsnes fra Visit Trondheim.

Tidspunkt for vandring: Kl. 13:00 – 13:30 (26. -28. juni)

Oppmøte: Bak Vår Frue Kirke

Pris: Gratis

MUNKHAUGVEITA: En av byens omtrent 30 veiter er Munkhaugveita. Hvordan den har fått navnet sitt, får du vite på veitevandringen.

Les mer: Besøk Visit Trondheims nettside

Les mer: Velkommen til Martnan 26. – 28. Juni

Les mer: Dette skjer i Midtbyen i juni

Les mer: Stor arrangementkalender for Trondheim i juni, juli og august