Utstillerpresentasjon: Berit Kvåle

19. juni 2018

Berit Kvåle har siden tenårene interessert seg for stoffer, sying, veving og å lage produkter som ingen andre har. Som profesjonell håndverker kommer hun til Martnan med flotte håndlagede husflidprodukter av førsteklasses kvalitet.

HÅNDVEVDE DRAKTER: Berit Kvåle lager håndvevde drakter av egen oppskrift. (Foto: Berit Kvåle)

Berit har fagutdannelse innen søm og veving, og har også undervist i fagene. Hun forteller at hun alltid har vært opptatt av spesielle designprodukter, og finner mye inspirasjon i både inn- og utland.

– Jeg får stadig nye ideer uansett hvor jeg befinner meg, og skaper ofte produkter I samarbeid med andre håndverkere utenom egne fagområder, som f.eks gjenstander av smijern. Mitt nyeste interesseområde er design og produksjon av sølvsmykker etter opplæring på Raulandsakademiet.

Håndvevde duker og silkeskjerf

Berit forteller at flere av hennes produkter vekker interesse blant kundene, og at sydde klær og egendesigned håndvevd drakt får positive tilbakemeldinger. Selv anbefaler hun kundene å se nærmere på de håndvevde dukene og silkeskjerfene hun også lager.

– Linduker er flott å bruke på bordet ved festlige anledninger, enten det er en med håndsydd Hardangersøm, eller juleversjonen. Silkeskjerfene er egenproduserte på ekte kinesisk silke, og jeg bruker franske farger når jeg maler. Flere teknikker brukes, og når jeg begynner å male, kommer ideer for mønster og fargesammensetning etterhvert.

SILKESKJERF: Berit Kvåle maler på skjerf laget av ekte kinesisk silke. (Foto: Berit Kvåle)

Om å være utstiller på Martnan

Jeg gleder meg til å møte besøkende og mulige kunder som har interesse for kultur og kvalitets-håndverk. Det ligger mye arbeid bak mine produkter, og det er alltid hyggelig å møte folk man kan dele erfaringer med.

HÅNDVEVDE DRAKTER: Berit Kvåle lager håndvevde drakter av egen oppskrift. (Foto: Berit Kvåle)

Produkter du kan kjøpe fra Berit Kvåle:

  • Håndvevde produkter: Åkler, drakter i eget design, gardinstoff, juleduker m.m.
  • Andre produkter: Broderte Hardangersøm-duker, silkeskjerf, heklede brikker, håndlagede trekurver og andre produkter av tre.

Les mer: Utstillerpresentasjon: Prekleriet

Les mer: Utstillerpresentasjon: Stavne

Les mer: Velkommen til Martnan 26. – 28. juni

Les mer: Lek i Midtbyens største sandkasse på Martnan!

Les mer: Håndverksaktiviteter for barn i Parkgården

Les mer: Bli med på Veitevandring!