Utstillerpresentasjon: Åse Fagervik ART

20. juni 2018

Åse Marie startet sin reise som billedkunstner for 8 år siden, og har siden den gang bygget seg opp en trofast følgerskare som er begeistret for kunsten hennes. Hun deltar for første gang på Martnan, og tar med seg kunstbilder og ikke minst; de svært unike kunstskjerfene som nå selges hos Husfliden.

FØRSTE GANG PÅ MARTNAN: Åse Fagervik ART kommer til Martnan for første gang i år. (Foto: Åse Fagervik ART)

Hvor henter du inspirasjon?

– Jeg henter inspirasjon i alt rundt oss, enten det er andre mennesker, opplevelser, historier eller livet generelt.

Åse Marie har et tydelig forhold til fargebruk i det hun maler. Et av hennes viktigste kjennetegn er sirkelformasjoner, og kunsten er i abstrakt form. Hun benytter ulike teknikker, og kan på étt maleri benytte både kost, kniv, og andre verktøy. Alle bilder får et eget navn, og kunstneren selv forteller at hun har et spesielt forhold til alle malerier hun produserer.

– Jeg har aldri en konkret plan når jeg starter på et nytt maleri, det blir til etterhvert. Jeg jobber ofte rundt en følelse og stemning, og «får det ned» på lerretet. Jeg har mange favoritter, men ett av de mer spesielle er maleriet som heter «Never let go». Tanken bak dette maleriet er at man aldri skal gi slipp på det som betyr noe, og å være tro mot seg selv.

EN FAVORITT: «Never let go» er en av kundefavorittene, og har en spesiell betydning for kunstneren selv. (Foto: Åse Fagervik ART)

Hun forteller videre at «Never let go» ble oppdaget av en som likte kunsten hennes veldig godt, som kjøpte originalmaleriet og bestilte 3 kunsttrykk som da ble gitt i gave til daværende general i NATO, Robert Mood, og 2 av hans kollegaer. Gaven ble gitt som takk for generalens arbeid med krigsveteraner, og ble overrakt i NATOs Hovedkvarter i Brussel.

Unike kunstskjerf

I tillegg til vakre kunsttrykk og malerier på lerrett, trykker Åse Marie kunsten sin på skjerf av ull og silke som er laget i Italia. Disse kalles kunstskjerf, og er en unik gave til den som har «alt». Åse Marie forteller at skjerfene nå er tatt opp hos blant annet Husfliden, og er allerede i salg.

KUNSTSKJERF: Skjerfene produseres i Italia med Åse Fagerviks malerier. (Foto: Åse Fagervik ART)

– Jeg tar det som et stort kompliment at en så anerkjent og kvalitetskjent aktør som Husfliden ønsker å selge det jeg lager, og håper mange finner like mye glede i skjerfene som andre har gjort. Disse skjerfene kan man bruke året rundt, og de blir bare mykere jo mer de brukes, forteller Åse Marie.

Dette er første gang du deltar på Martnan, er du spent?

– Jeg gleder meg veldig til å møte folk, og å få vist fram kunsten min på Martnan, og håper mange kommer og hilser på.

BREATH: En av Fagerviks malerier. (Foto: Åse Fagervik ART)

Se flere produkter, og les mer om Åse Fagervik ART på utstillerens eget nettsted

Les mer: Utstillerpresentasjon: Prekleriet

Les mer: Utstillerpresentasjon: Stavne

Les mer: Velkommen til Martnan 26. – 28. juni

Les mer: Lek i Midtbyens største sandkasse på Martnan!

Les mer: Håndverksaktiviteter for barn i Parkgården

Les mer: Bli med på Veitevandring!