Dette skjer på Martnan dag 1

25. juni 2018

Se hva som skjer på Martnan på åpningsdagen! Opplev aktiviteter, sang, dans, trylleshow og underholdning på Sommerscenen og Torvscenen åpningsdagen! Martnan er åpen fra kl. 11:00 – 19:00. Hjertelig velkommen!

Kl. 18:30 – Konsert med Viktor WIlhelmsen og Mattis Kleppen (Sommerscenen)

Tirsdag 26. juni

Kl. 12:00 – Åpning av Martnan på Sommerscenen

Sjonglør David sykler på énhjuling og sjonglerer på scenen, og årets konferansier Aimée med representanter fra Ringvebukta bo- og aktivitetstilbud kommer for å herved erklære årets Martnan for åpnet!

Det  er Ivar, Roar og Jan Ketil som har denne æren. Til daglig jobber de tre er blant annet å kappe og klyve ved, samt legge veden i sekker for utkjøring. De er også frivillige hvert år som bøssebærere under TV-aksjonen. Noen av de jobber også i helgene med å rydde i Midtbyen.

Kl. 11:00 -19:00 – Aktiviteter på Torvet
– Spill basse
– Midtbyens største sandkasse

Bli med og spill basse på Torvet! En erketrøndersk gatesport som handler om å forsvare sin egen ring på bakken. Enten du kan spillet eller ei, er både store og små velkommen til å delta! Takk til Bassens Fremme for lån av basse og kunnskap.

Kl. 12:10 – Trylleshow med tryllekunstner Hans Henrik Verpe

En av Norges beste tryllkunstere og kjent fra Norske Talenter, Hans Henrik Verpe, tar med seg sitt energiske trylleshow for å underholde og fascinere både store og små.

13:00 – Konsert med Samer Zarka på Sommerscenen

Samer Zarka byr på tradisjonell arabisk musikk på det gamle strengeinstrumentet oud. Zarka kommer fra Syria, og arbeidet profesjonelt med teater før han måtte flykte. Med seg har han også den arabiske sangeren Asal Almatni og Karim Alshofi fra Syria som spiller durbakka.

Kl. 13:00 – Gratis guidet veitevandring i Munkhaugveita og St. Jørgensveita

Hver dag kl. 13:00 under Martnan kan du bli med på historisk Veitevandring i St. Jørgensveita og Munkhaugveita. Visste du at St.Jørgensveita er byens eldste gate, og tidligere var hovedgate i middelalderbyen Trondheim?

I området rundt St. Jørgensveita var det gamle torget, som den gang var handelsplass, møteplass og rettersted. Om man hadde noe å skjemmes over, het det at man «gikk veitene». Dette gjaldt særlig for byens dårlig stilte; de valgte veitene framfor hovedgatene.

I Midtbyen og omeng finnes det tilsammen rundt 30 veiter som alle har sin opprinnelse i Middelalderen. Ordet «Veit» betyr egentlig «grøft», men ble brukt som navn på bakgater i norske middelalderbyer.

Turen er guidet, og vil foregå på norsk. Ved behov kan guidingen bli gjort på engelsk i tillegg. Vandringen vil vare i ca 30 minuttter, og guide er autorisert Trondheim-guide Siri K. Forsnes fra Visit Trondheim.

Tidspunkt for vandring: Kl. 13:00 – 13:30 (26. -28. juni)
Oppmøte: Bak Vår Frue Kirke
Pris: Gratis

Kl. 13:00 – 16:00 – Ponniridning (Fra Torvet, kr. 50,-)

Alle barn er velkommen til Ponniridning på Martnan! Ponniene Floki og Fannar tar deg med på ponniridning i Midtbyens veiter. Oppmøte på Torvet. Hver tur koster kr. 50,- (Betales kontant eller med Vipps før turen starter) (Foto: Jørn Adde)

Kl. 14:00 – Gateteater i Veita

Martnans eget vandreteater presenterer stykket «veit du ka?» hvor vi får møte spøkelser som har bodd i veitene de siste 500 år. Vi får møte Salmonella Constanse, Petra og Mette Kanutt

 Kl. 14:30 – Martnans Stjerneskudd på Sommerscenen: Alexandra Fossen Pavlovic

Kl. 15:00 – Sykkelauksjon på Torvscenen

Sykkelauksjon på Torvet i Trondheim. Dette er sjansen til å gjøre et kupp på en brukt tohjuling fra Falcks oppsamlingslager!

Kl. 15:30 – Danseoppvisning med CATCH (Sommerscenen)

Dansegruppa CATCH kommer og opptrer på Sommerscenen under Martnan.

Kl. 16:30 – Konsert med OKEY (Sommerscenen)

Artist/produsent fra Trondheim. Han begynte å lage musikk allerede som 11-åring. OKEY har vært med på SONG:Expo og har allerede flere populære låter ute på Spotify.
Ola Høsflot Klæbo går under artistnavnet OKEY. Han er 16, snart 17 år gammel og har laget musikk i over 5 år. Han sitter mye hjemme på gutterommet og lager låter, og mye av det som lages legges ut på YouTube i samarbeid med brorens YouTube-kanal. Der produseres det ukentlige vlogger fra brorens liv hvor Ola redigerer, filmer og lager musikk til.

Kl. 17:30 – Konsert med Jovan og Anne (Sommerscenen)

Anne og Jovan tar oss med på en reise fra Hellas i sør og er på veien innom Romania, Serbia , Makedonia og ender tilslutt opp i Russland. De kommer og spiller på Sommerscenen under Martnan i Trondheim.

Kl. 18:30 – Konsert med Viktor WIlhelmsen og Mattis Kleppen (Sommerscenen)

Kl. 18:30 – Konsert med Viktor WIlhelmsen og Mattis Kleppen (Sommerscenen)

Viktor Wilhelmsen har med sine to album (Miles to go Before I Sleep og Riddles and Rhymes) trollbundet store deler av landet med sin unike blues-/folk-variant. Sammenlikningen med storheter som Dylan og Cooder er ikke søkt i det hele tatt, og mang en hake har truffet gulvet når en ung herremann setter i med musikk som tilsier en livserfaring langt over hans alder.

Mattis Kleppen har forlengst befestet seg som en av landets beste og mest interessante bassister og musikere, med sin unike blanding av folkemusikk fra Telemark, tradisjonell afrikansk musikk og blues, er det vanskelig å ikke bli imponert over materialet Mattis leverer.

Les mer: Alt du trenger å vite om Martnan finner du her

Les mer: Lek i Midtbyens største sandkasse på Martnan!

Les mer: Håndverksaktiviteter for barn i Parkgården

Les mer: Bli med på Veitevandring