Utstillerpresentasjon: Gulating Ølutsalg

26. juni 2018

Tommy Holen Helland er evig ølentusiast, og er overbevist om at det ikke finnes noen som ikke liker øl – de har bare ikke funnet det ølet de faktisk liker. Gulating ølutsalg besitter over 400 typer ulike ølsorter, og tar med seg det beste av det beste, både innen øl og ekspertise som utstiller til Martnan.

ØLENTUSIAST: Butikksjef for Gulating Ølutsalg, Tommy Holen Helland besitter mye ekspertise om øl.

Interessen for øl har eksplodert i befolkningen de siste årene. Flere og flere deltar på kurs, lager øl selv, og oppdager stadig nye typer øl. Tommy forteller at Gulating ofte får henvendelser fra privatpersoner som ønsker ekspertise og hjelp til å sette øl til mat.

– Vi fikk et oppdrag om å sette øl til en 7-retters hvor hovedkomponenten i maten var lakris, og på den tiden hadde vi et mindre utvalg i lakris-øl, så oppdraget var utfordrende, men veldig gøy. Hos oss har vi to øl-someliérer som er faglig trent til å sette øl til alle slags typer mat. Ekspertise og ølen har vi, det eneste vi trenger er utfordringen, både fra private aktører og næringslivet, forteller Tommy.

En «jobby»

Hvorfor øl, Tommy?

– l er rett og slett en fantastisk drikk som finnes i uttallige typer og varianter som stadig utvikles. Det blir aldri kjedelig!

Holen Helland er i utgangspunktet utdannet vernepleier, men det som var en hobby ble raskt en «jobby», som Tommy selv beskriver det.

– Det er jo egentlig helt fantastisk å kunne leve av øl, ler Tommy.

Butikken har opprinnelig tilholdssted i kjelleren på Byhaven. Her er utvalget både stort og bredt, og Holen Helland har drevet butikken siden mars 2015.

FAVORTT: Ifølge Tommy er dette en svært populær øl, og mange velger denne.

Populære bryggerier og typer øl

Av de mange bryggerier som produserer øl, har Tommy plukket ut de av noen han mener er det aller beste.

– Jeg vil anbefale øl fra Storm, Austmann, Hogna Bryggeri, Frøya Bryggeri, Klostergården, Reins Kloster og Stolt Bryggerier fra Stjørdal. Disse lager ekte og ordentlig håndtverk som rett og slett er kvalitet hele veien. Ølet er lettdrikkelig, og i tillegg har de typer øl som er veldig spennende for den som er litt ekstra «nerd» når det gjelder øl.

– Vår og sommer er selve «høytiden» for lyst øl, og mange ønsker øl man kan kombinere med grilling. I den anledning har vi laget «grillpakker» som består av et utvalg øl som passer godt til grillmat og typisk sommermat.

Om å være utstiller på Martnan

Hva gleder du deg til som utstiller på Martnan for første gang?

– Vi gleder oss veldig til å få møte folk, delta i folkelivet, og å få invitert folk inn i vår spennende verden av øl. Vi hjelper alle som har spørsmål om øl, og er også tilgjengelig i flere andre kanaler, som Facebook og på nett. Vi kan desverre ikke dele ut smaksprøver av ølet vi selger, men det er jo gøy å ha noe å glede seg til når man kjøper en ny type øl!

Dette er noe av det du får kjøpt hos Gulating på Martnan:

  • Lokalt øl
  • Gavepakker
  • Sjokoladeesker fra Jentene på Tunet
  • Glass fra E.C Dahls
  • Pølser og ølsprøtt
  • Sommerpakker og grillpakker med øl
  • 2-litringer med “surprise”- innhold

Les mer: Alt du trenger å vite om Martnan finner du her

Les mer: Lek i Midtbyens største sandkasse på Martnan!

Les mer: Håndverksaktiviteter for barn i Parkgården

Les mer: Bli med på Veitevandring