Dette skjer på Martnans siste dag

27. juni 2018

Torsdag 28. juni er siste dag av årets Martnan. Ikke gå glipp av flotte utstillere, deilig mat, tradisjoner og underholdning på Sommerscenen.

Torsdag 28. juni

Kl. 11:00 -19:00 – Aktiviteter på Torvet

  • Spill basse
  • Lek i Midtbyens største sandkasse på Torvet
  • Piknik i Stiftsgårdsparken – lån pledd av oss og slapp av i parken

Stiftsgårdsparken er et rolig og flott byrom man kan slappe av i. Lån et pledd av oss og kos deg!

Kl. 12:00 – Trylling med tryllekunstner Hans Henrik Verpe

En av Norges beste tryllkunstere og kjent fra Norske Talenter, Hans Henrik Verpe, tar med seg sitt energiske trylleshow for å underholde og fascinere både store og små.

Kl. 13:00 – Musikalfabrikken (Sommerscenen)

Musikalfabrikken er en musikkteaterskole med 250 medlemmer i alderen 4 til 20 år, som årlig setter opp sine hovedproduksjoner i Olavshallen. Vokalgruppa består av 15 dyktige sangere i alderen 11 til 17 år. De har en forkjærlighet for musikallåter, men har et repertoar som spenner fra jazz og blues til rock, pop og vise. Under Martnan vil representanter fra gruppa by på kjente musikalperler.

Kl. 13:00 – Gratis veitevandring med guider fra Visit Trondheim

Hver dag kl. 13:00 under Martnan kan du bli med på historisk Veitevandring i St. Jørgensveita og Munkhaugveita. Visste du at St.Jørgensveita er byens eldste gate, og tidligere var hovedgate i middelalderbyen Trondheim?

I området rundt St. Jørgensveita var det gamle torget, som den gang var handelsplass, møteplass og rettersted. Om man hadde noe å skjemmes over, het det at man «gikk veitene». Dette gjaldt særlig for byens dårlig stilte; de valgte veitene framfor hovedgatene.

I Midtbyen og omeng finnes det tilsammen rundt 30 veiter som alle har sin opprinnelse i Middelalderen. Ordet «Veit» betyr egentlig «grøft», men ble brukt som navn på bakgater i norske middelalderbyer.

Turen er guidet, og vil foregå på norsk. Vandringen vil vare i ca 30 minuttter, og guide er autorisert Trondheim-guide Siri K. Forsnes fra Visit Trondheim.

Tidspunkt for vandring: Kl. 13:00 – 13:30 (26. -28. juni)

Oppmøte: Bak Vår Frue Kirke

Pris: Gratis

Kl. 13:00 – Ponniridning

Alle barn er velkommen til Ponniridning på Martnan! Ponniene Floki og Fannar tar deg med på ponniridning i Midtbyens veiter. Oppmøte på Torvet. Hver tur koster kr. 50,- (Betales kontant eller med Vipps før turen starter)

(Foto: Jørn Adde)

Kl. 14:00 – Gateteater i Veita

Martnans eget vandreteater presenterer stykket «veit du ka?» hvor vi får møte spøkelser som har bodd i veitene de siste 500 år. Vi får møte Salmonella Constanse, Petra og Mette Kanutte.

Kl. 14:30 – Martnans Stjerneskudd: Ask Carol (Sommerscenen)

Martnan presenterer unge og kommende stjerner hver dag under Martnan.

Ask Carol har spilt konserter rundt om i verden, Filippinene, Sør Korea, USA, Japan og Norge. For tiden opptrer de som duo, noe som gir dem en karakteristisk sound. Selv om de bare er to personer på scenen, låter det stort of fyldig. Med tromme-effekter, bass-effekter og litt fuzz-synth, utfordrer de den tradisjonelle oppfatningen av hva en duo kan være. Musikken deres tar deg på en dynamisk reise, fra det sårbare, til det rå og brutale, fra cleant, til monster-fuzz, alltid med en solid base i rock. Med badass-woman Carol, har de en av Norges veldig få kvinnelige rockevokalister- og gitarister i front.

Kl. 15:30 – Milonga med Trondheim Tangoklubb (Sommerscenen)

Mens tangoen i Buenos Aires muligens oppstod i bordellene sent på 1800-tallet, kom tangoen til Trondheim sent på 1900-tallet, nærmere bestemt til F-bygget på Lade i juli 1991. Trondheim Tangoklubb arrangerer kurs i argentinsk tango på alle nivåer, dansekvelder, øvinger og tangofester.

Kl. 16:30 – Konsert med Sunk Cost (Sommerscenen)

Sunk Cost er et av Trondheims fremste garagefolkband. Sunk Cost liker rare instrumenter, rare
mennesker og rare dansebevegelser. Siden 2012 har Sunk Cost stått på barrikadene for folkeskikk,
rettsikkerhet og hyppige sagsoloer. Sunk Cost har sendt både pianist og rytmeseksjon på ferie, men
lover likevel å fylle sommerdagen med tristesse.

Kl. 17:30 – Konsert med Bare Fjas og Blågras

Se for deg at du er på den amerikanske landsbygda. Sola har gått ned, bønnene putrer i gryta og hestene snorker rundt leirbålet. Da tar Bare Fjas og Blågras frem banjo, fele og gitar, og spiller sanger du kanskje har hørt før – slik en ekte cowboy ville gjort det! Med trestemt sang, tilsammen 27 strenger og gode historier tar Bare Fjas og Blågras publikum med på en musikalsk reise vekk fra byen og ut på bygda!  De spiller på Sommerscenen under Martnan i Trondheim. 

Kl. 18:30 – Konsert med Croi (Sommerscenen)

Jonas Kløvjan fra Harstad er en sjeldent musikalsk gitarist, som med stor nysgjerrighet tilegner seg og tilpasser seg de aller fleste musikalske stilarter med stødighet og overbevisning. Tale Vang Ellefsen fra Trondheim har lang fartstid med irsk folkemusikk, både som fiolinist og vokalist. Hun har med dette utviklet en spillestil som tydelig bærer preg av sjangerforståelse og teknisk ferdigheter.

Det musikalske materialet henter Croí fra den tradisjonelle, irske musikken – både drikkeviser, kjærlighetsballader, historiefortellinger og tunes. Musikken spenner fra gammelt og tradisjonelt til nykomponert og moderne.

Duoen begynte å spille sammen tidlig i 2011, og har i årene etter spilt i mangfoldige musikalske konstellasjoner sammen. Med bakgrunn fra både rock, hardrock, pop, elektronika og bluegrass tilfører de den irske tradisjonsmusikken en helt unik nerve og et fengende driv.

Besetning:

Tale Vang Ellefsen – Fiolin, vokal

Jonas Kløvjan – Gitar, kor