Velkommen til Martnan 25.-27. juni!

22. mai 2019

STEMNING: Martnan i Trondheim lokker både store og små til byen for herlige byopplevelser. (Foto: Wil Lee-Wright)

Sommeren i Trondheim bringer med seg mye flott til byen, blant annet vår tradisjonelle Martnan! I år byr vi på morsomme aktiviteter for barn og unge og et variert tilbud til hele familien. Vi lover et spennende marked med lokale og internasjonale smaker, kulturopplevelser og aktiviteter i hjertet av Midtbyen. Nyt bysommeren på Martnan og kos deg med deilig mat, nye oppdagelser i byens veiter og et rikholdig program.

ÅRETS MARTNA

Torvet har vært fast tilholdssted for Martnan siden 1681, men som byborgerne vet er torget stadig under oppussing. I den anledning bruker vi
flere områder rundt Torvet i stedet. Markedet med alle utstillerne finner du i Munkegata fra Torvet og opp til Erling Skakkes gate samt i Kongensgate og bort til Apotekerveita. I tillegg vil vi benytte øverste del av Nordre til utstillere, lag og organisasjoner. Martnans egen Sommerscene blir plassert utenfor Vår Frue Kirke. I markedsgatene vil du finne varer og produkter innen helse og velvære, hus, hytte og fritid, husflid, kunst og håndtverk, klær, sko, smykker og et variert mattilbud.

ÅRETS ARENA: Martnan 2019 blir en fantastisk begivenhet fordelt på mange ulike byrom i Midtbyen.

BONDENS MARKED, OST I VERDENSKLASSE, HONNINGKAKE OG INTERNASJONAL CAFÉ

For den som elsker mat, er Martnan en destinasjon for delikatesser fra både inn- og utland. Mat fra alle verdens hjørner fås kjøpt på årets Martna, og du kan glede deg til smaker og råvarer fra blant annet Italia, Nederland, Thailand og Spania. På Bondens Marked finner du mat fra skog, fjell og hav; hjort, villsau og laks, i tillegg til ost, søtbakst, ferske smultringer og spekeskinker fra lokale produsenter. Til den som har honningkaken kjær, kan vi gledelig melde at den får man kjøpt i år også.

KULINARISKE OPPLEVELSER: På Martnan vil du kunne boltre deg i deilige smaker fra ulike utstillere og Bondens Marked. (Foto: Wil Lee Wright)

MARTNAN FOR BARN OG UNGE

Også i år har Martnan morsomme aktiviteter for barn og unge. Spill fotball midt i gata i Nordre eller dra på piknik og delta på lek og aktiviteter i Tordenskioldsparken. Bli med på hesteridning i byens historiske gater og la deg bli underholdt av alt det morsomme som foregår på Sommerscenen. Her er det altså gode muligheter for å kose seg litt ekstra!

GRATIS KULTURPROGRAM: VITENSKAPSSHOW, KONSERTER & DANSEOPPVISNINGER
Kl. 12 hver dag starter Martnans kulturprogram på Sommerscenen. Her kan du oppleve blant annet forskershow, musikk og dans. Vår alles kjære Forsker Frederic har vitenskapsshow hver dag, og resten av Martnan er Sommerscenen fylt med musikalske og kulturelle innslag. Finn deg en benk eller en grønn flekk og la deg bli underholdt – her er det mye å glede seg til!

FORSKER-FREDERIC: Underholder fra scenen med sitt forrykende vitenskapsshow! (Foto: Torleif Kvinnesland)