Dette kan du se og oppleve på dag 2 av Martnan

25. juni 2019

Etter en strålende første dag på Martnan i Trondheim, gleder vi oss til å invitere deg til en ny dag med opplevelser, utstillere, aktiviteter og fantastisk kultur. Her er det du kan se og og oppleve på andre dag av årets martna.

Bli med på historisk veitevandring med guide fra Visit Trondheim, Siri.

Kl. 11.00 – 19:00: Fotballaktiviteter i Nordre gate med Skandia Cup

I samarbeid med Skandia Cup inviterer Martnan små og store fotballentusiaster til å bli med på fotballmoro på 3v3-bane i Nordre gate hver dag under Martnan. Møt opp og bli med på miniturneringer, alle kan delta. Ingen påmelding i forkant, og ingen utstyrskrav. Arrangementet finner du her
Hvor: Nordre Gate

Gled deg til fotballmoro på bane i Nordre gate, satt opp i samarbeid med Skandia Cup. (Foto: Skandia Cup)

Kl. 12:00 – Show med Forsker-Frederic

Kom og opplev spektakulære Forsker-Frederic fra Vitensenteret! Forsker-Frederic tar oss med på ville veier inn i kjemiens og fysikkens spennende verden med ekte naturmagi som flammer, “eksplosjoner”, og andre gøyale triks! Hans show er like inspirerende som det er morsomt og passer for både vanlige og godt voksne barn! NB! Døvetolk tilstede for showet. Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

FORSKER-FREDERIC: Underholder fra scenen med sitt forrykende vitenskapsshow! (Foto: Torleif Kvinnesland)

Kl. 12:00 – 18:00: Gratis hesteridning for barn på Martnan

Møt hestene Channa, Wicky, Snapp og Freya fra Torp Ridesenter! Hver dag på Martnan kan alle barn bli med på ridetur mellom kl. 12:00 – 18:00 i byens historiske gater med disse flotte og snille hestene – helt gratis! Førstebarn til mølla-prinsippet gjelder, hestene starter turen fra bak Vår Frue kirke. Arrangementet finner du her 
Hvor: Bak Vår Frue Kirke

Kl. 12:00 – 18:00: Internasjonal Kafé i Parkgården

Bli med på en kulinarisk rundreise når Caritas Trondheim inviterer til internasjonal kafé i samarbeid med Martnan 2019. Kos deg med mat fra Midtøsten, Latin Amerika og Afrika i Parkgårdens historiske og vakre lokaler, og kan du språket – slå av en prat! Onsdag er det mat fra Latin Amerika som står på menyen: Kyllingsalat, hvitløksbrød, pudding og chuno (dessert). Arrangementet finner du her 
Hvor: Parkgården

KUN ONSDAG 26. JUNI!

Kl. 11:30 – 13:30: Gratis veitevandring med guide fra Visit Trondheim

På Martnan onsdag 26. juni og torsdag 27. juni kan du bli med på historisk veitevandring i St. Jørgensveita og Munkhaugveita – helt gratis!

I Midtbyen og omeng finnes det tilsammen rundt 30 veiter som alle har sin opprinnelse i Middelalderen. Ordet «Veit» betyr egentlig «grøft», men ble brukt som navn på bakgater i norske middelalderbyer. Turen er guidet, og vil foregå på norsk. Vandringen vil vare i ca 45 minuttter, og guide er autorisert Trondheim-guide Siri K. Forsnes fra Visit Trondheim.

Tidspunkt for vandring:
Onsdag 26. juni – 3 turer á 45 min
– Kl. 11:30
– Kl. 12:30
– Kl. 13.30

Torsdag 27. juni – 2 turer á 45 min
– Kl. 11:30
– Kl. 12:30

Oppmøte: Bak Vår Frue Kirke
Pris: Gratis, men billett må reserveres her på forhånd: https://midtbyen.hoopla.no/sales

Bli med på historisk veitevandring med guide fra Visit Trondheim, Siri.

Kl. 15:00: AstridTrio

Opplev stemningsfull musikk med AstridTrio på Sommerscenen på Martnan! AstridTrio består av Jens Rohloff (gitar), Samer Zarka (oud) og Astrid Tveter (sang, fløyte, tangenter og perkusjon). Trioen krysser forskjellige sjangre med både egenkomponert og tradisjonelt materiale, er innom både tradisjonell og klassisk arabisk musikk, rolig jazz og viser. Konserten er gratis. Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

Foto: Brynhild Bye-Tiller

Kl. 16:00: Martnans stjerneskudd: Malin Husby Fosseide

Malin Husby Fosseide er en singer/songwriter på 20 år som kommer fra Byneset. Dette blir en av hennes siste konserter i Trondheim før hun starter musikkutdanning på LIPA (Liverpool institute for performing arts), også kjent som Paul McCartney-skolen. Du kan forvente å høre sanger med mye sårbarhet og følelser, både egne sanger og coverlåter. Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

MARTNANS STJERNESKUDD: Malin Husby Fosseide

Kl. 17:00: Kløversnoa

Enten det er folketoner fra inn- og utland, barnevers, eller populærmusikk – vokaltrioen Kløversnoa tar publikum med på en reise kun ved bruk av egne stemmer. Kløversnoa har et hjerte for tradisjonell musikk, og formidler sine vokalarrangementer med respekt for røttene til musikken de fremfører. I konserten «Så rart å være trekløver» presenterer de egne og andres arrangementer i folksjangeren i tillegg til egenskrevet musikk til dikt av blant andre Inger Hagerup.

Kløversnoa består av Lena Sylvia Hanssen, Anne-Grethe Nyhaug og Annelise Ofstad Aar, tre allsidige sangere, alle med bakgrunn fra musikkmiljøet i Trondheim. Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

ARTIST: Kløversnoa

Kl. 17:00: Sykkelauksjon i Parkgården

Trenger du en ny sykkel? Gjør et skikkelig sykkelkupp på sykkelauksjon i regi av politiet, Falck Trondheim og Tordenskiold Armory i Parkgården onsdag 26. juni kl. 17-18:30. Møt opp og bli med på auksjonen. Arrangementet finner du her
Hvor: Parkgården (Ligger bak Vår Frue Kirke.)

SYKKELAUKSJON: Finn deg en gammel trampert på auksjon for en billig penge på sykkelausjonen onsdag 26. juni.

Kl. 18:00: ISAK Artist: Emilie Brøndbo

Emilie Brøndbo er en talentfull, ung artist på 17 år. Hun går musikklinjen på Heimdal VGS til vanlig, og vi er glade for muligheten til å oppleve henne på Sommerscenen på årets Martnan. Hun er et spennende musikktalent som var med i Idol i 2018, der hun klarte å kapre seg en gullbillett til innledende runder. Hun opptrer på Martnan for andre gang, og vi gleder oss til å høre nydelig, akustisk pop.

Konserten er gratis! Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

ISAK Artist: Emilie Brøndbo

Les mer: Martans hjemmside
Les mer: Sommeropplevelser i Midtbyen
Les mer: Dette kan du spise til lunsj på Martnan
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Dette skjer i sommer: arrangementskalender