Dette kan du se og oppleve på Martnans siste dag i 2019

26. juni 2019

Midtbyen og Martnan har hatt fantastisk besøk de to første dagene, og vi gleder oss til å ønske velkommen til siste dag av sommerens store tradisjon for mange. Her får du en oversikt over alt du kan se og oppleve på Martnans siste dag.

AUKSJONARIUS: Andersen Antikk og Auksjon holder bruktauksjon i Parkgården kl. 13:00 – 15:00 på torsdag 27. juni. Foto: Wil Lee-Wright

Kl. 11:30 – 12:30: Gratis veitevandring med guide fra Visit Trondheim

På Martnan torsdag 27. juni kan du bli med på historisk veitevandring i St. Jørgensveita og Munkhaugveita – helt gratis!

I Midtbyen og omeng finnes det tilsammen rundt 30 veiter som alle har sin opprinnelse i Middelalderen. Ordet «Veit» betyr egentlig «grøft», men ble brukt som navn på bakgater i norske middelalderbyer. Turen er guidet, og vil foregå på norsk. Vandringen vil vare i ca 45 minuttter, og guide er autorisert Trondheim-guide Siri K. Forsnes fra Visit Trondheim.

Tidspunkt for vandring:

Torsdag 27. juni – 2 turer á 45 min
– Kl. 11:30
– Kl. 12:30

Oppmøte: Bak Vår Frue Kirke
Pris: Gratis, men billett må reserveres her på forhånd: https://midtbyen.hoopla.no/sales

Bli med på historisk veitevandring med guide fra Visit Trondheim, Siri.

Kl. 11.00 – 19:00: Fotballaktiviteter i Nordre gate med Skandia Cup

I samarbeid med Skandia Cup inviterer Martnan små og store fotballentusiaster til å bli med på fotballmoro på 3v3-bane i Nordre gate hver dag under Martnan. Møt opp og bli med på miniturneringer, alle kan delta. Ingen påmelding i forkant, og ingen utstyrskrav. Arrangementet finner du her
Hvor: Nordre Gate

FOTBALLMORO: Bli med på miniturneringer med Skandia Cup i Nordre gate.

Kl. 12:00 – Show med Forsker-Frederic

Kom og opplev spektakulære Forsker-Frederic fra Vitensenteret! Forsker-Frederic tar oss med på ville veier inn i kjemiens og fysikkens spennende verden med ekte naturmagi som flammer, “eksplosjoner”, og andre gøyale triks! Hans show er like inspirerende som det er morsomt og passer for både vanlige og godt voksne barn! NB! Døvetolk tilstede for showet. Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

FORSKER-FREDERIC: Underholder fra scenen med sitt forrykende vitenskapsshow! (Foto: Torleif Kvinnesland)

Kl. 12:00 – 18:00: Gratis hesteridning for barn på Martnan

Møt hestene Channa, Wicky, Snapp og Freya fra Torp Ridesenter! Hver dag på Martnan kan alle barn bli med på ridetur mellom kl. 12:00 – 18:00 i byens historiske gater med disse flotte og snille hestene – helt gratis! Førstebarn til mølla-prinsippet gjelder, hestene starter turen fra bak Vår Frue kirke. Arrangementet finner du her 
Hvor: Bak Vår Frue Kirke

Kl. 12:00 – 18:00: Internasjonal Kafé i Parkgården

Bli med på en kulinarisk rundreise når Caritas Trondheim inviterer til internasjonal kafé i samarbeid med Martnan 2019. Kos deg med mat fra Midtøsten, Latin Amerika og Afrika i Parkgårdens historiske og vakre lokaler, og kan du språket – slå av en prat! Torsdag er det mat fra Afrika som står på menyen: Samboksa, manadsi og marrge (dessert). Arrangementet finner du her 
Hvor: Parkgården

Kl. 13:00 – 15:00: Bruktauksjon i Parkgården

Finn gamle skatter på bruktauksjon med Andersen Antikk og Auksjon torsdag 27. juni kl. 13:00 – 15:00. Gjenstander for enhver smak går under hammeren på denne gode, gammeldagse auksjonen. Betaling gjøres med kort eller kontant. Arrangementet finner du her
Hvor: Parkgården

Kl. 15:00: Korkonsert med KorHen

Vi gleder oss til kormusikk, og ønsker Kor Hen velkommen til Sommerscenen på Martnan!

Kor Hen er et skeivt kor som er åpen for alle uansett kjønn, seksualitet, sangnivå og tidligere kor-erfaring. De synger ulike typer musikk, med fokus på populærmusikk, og jobber aktivt for det skeive miljøet ved å skape et trygt rom for likesinnede. Koret er ledet av Gunnhild Hasund. Konserten er gratis! Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

Kl. 16:00 – Dans med Trondheim Trollidi

Trondheimi Trollid (Trollene fra Trondheim) er en estisk folkedansgruppe som holder til i Trondheim. Gruppen ble dannet i 2016 og samler 12 danseglade estiske damer fra ulike plasser i Trøndelag. Målet er å vise fram den estiske kulturarven med dans i flotte folkedrakter, samt å opprettholde denne dansetradisjonen i utlandet. Velkommen til et heidundranes danseshow! Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

Kl. 17:00: Martnans Stjerneskudd: Plaza

Vi ønsker Magnus Eriksson velkommen til Sommerscenen som en av årets “Martnans stjerneskudd”!

Det som kjennetegner Plaza, aka. Magnus Eriksson, er ærligheten hans. Han liker å gi folk noe personlig sånn at de kan relatere til innholdet. På en annen side så er han en allsidig artist så man kan også vente seg andre type låter fra han i fremtiden. Fellesnevneren er at alle hans låter representerer det stedet han er i livet sitt, noe som fører til at alt blir personlig. Ikke gå glipp av denne musikalske opplevevelsen på årets Martnan!Arrangementet finner du her
Hvor: Sommerscenen

Kl. 18:00 – Dansere fra ISAK dans

Opplev eksplosiv dans i ekte K-Pop-stil på Sommerscenen på Martnan!

DayDream Dance crew
Gruppen har sitt opphav hos ISAK, og har danset sammen som gruppe en stund. I løpet av tiden sammen har de gått videre som deltaker i UKM, og har store framtidsambisjoner som dansegruppe. Gruppen består av Vilde Carina Vaags, Tiril Agathe Rønningsgrind og Ada Thor Kaarbø.

K-pop med Chromatic mashup crew
Tre jenter på 19 år som alle har interessen for K-pop, altså koreanske popmusikk. De skal gi dere liten smakebit på hva K-pop kan være innenfor dans. Ta vel i mot, Hanna, Dilan og Helle

Isak Dansekompani
Isak danserkompaniet er 7 dansere med et bredt spekter av dansestiler og de opptrer på masse små og store eventer. På martnan stiller tre av dansere: Yrja Kibsgaard, Miriam Ringrose og Elise Holtet.

K.I.O.A

K.I.O.A består av Viktorija (Vika) Jakusenkova, Mo Suannut, Ai Amornvutthikul og Folky Kaeomsri. De begynte å danse som gruppe i desember 2018 for å være med på UKM og har siden holdt sammen. Målet er å danse K-POP og ha det gøy sammen.
Arrangementet finner du her

Hvor: Sommerscenen

Les mer: Martans hjemmside
Les mer: Sommeropplevelser i Midtbyen
Les mer: Dette kan du spise til lunsj på Martnan
Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Dette skjer i sommer: arrangementskalender