For frivillige

For frivillige

Hvert år bidrar over 50 dyktige frivillige under Martnan. De vertskapet som gjør Martnan ekstra trivelig for både publikum, utstillere, artister og alle som jobber med arrangementet.

Som frivillig bidrar du til arrangementets gjennomføring og suksess. Du blir også en del av et engasjert og sosialt team som liker å samarbeide og setter pris på kultur, mat og musikk.

Frivilligregistreringen åpner i mars og vi gleder oss til å høre fra deg!

Hva kan jeg jobbe med?

Miljøpatrulje
Ønsker du muligheten til å bevege deg rundt på hele Martnasområdet? Miljøpatruljen har ansvar for at hele arenaen ser ryddig og innbydende ut, og at mest mulig avfall blir riktig sortert. Tømming av søppelbeholdere på området. Her blir man delt opp i grupper som får hovedansvar for hver sin del av Martnansområdet.

Scenevert
Ønsker du å jobbe tett på kulturopplevelsene? Sceneverter har ansvar for både trivsel og vakthold rundt og på scenen. Hold området ryddig og pent, del ut kulturprogram og se til at både publikum og artister får en best mulig opplevelse.

Utstillervert
Ønsker du å være en gledesspreder for utstillerne? Utstillerverter deler ut kaffe, besvarer spørsmål og tar henvendelser videre til infoteltet. Her blir man delt opp i grupper som får ansvar for hver sin del av Martnansområdet.

Frivilligbasen
Ønsker du å lage og servere mat til de frivillige? Å jobbe på frivilligbasen innebærer tilbereding av lunsj og middag til de som jobber på Martnan.

Promoteam
Ønsker du å spre Martnans glade budskap? Promotering jobber før Martnan med distribusjon av kulturprogram og oppheng av plakater. Arbeidstid blir avtalt nærmere.

Opprigg og nedrigg

Vil du jobbe rett før eller etter Martnan? Vi trenger noen som kan bistå utstillere med å rigge bodene deres og pakke ned igjen. Enten før Martnan åpner, eller når Martnan avsluttes. Dette innebærer flytte, løfte, bære, pakke, trille og rulle.

Samlinger for de frivillige

Kick off
Sted: Vil bli annonsert
Tidspunkt: Vil bli annonsert
Vi møtes for et par timer for å gå gjennom årets Martnan, og hvilke arbeidsgrupper man kan delta i som frivillig. Dette er både for de som allerede har bestemt seg for å delta, og for de som er nysgjerrige og ønsker litt mer informasjon. En anledning for hyggelige gjensyn og inkludering av nye frivillige.

Dagen før dagen
Sted: Vil bli annonsert
Tidspunkt: Vil bli annonsert
Dett er siste og det eneste obligatoriske infomøte for alle frivillige som skal jobbe på Martnan. Her blir det utdeling av t-skjorter, akkrediteringskort og frivillighåndbok. Det blir også gjennomgang av sikkerhet på arena, kort om mulige situasjoner som kan oppstå og hvordan løse de på best mulig måte.

Goder og plikter

For at din opplevelse på Martnan skal bli så fin som mulig har vi en oversikt over hvilke goder og plikter som gjelder for frivillige.

 Hvilke goder får jeg som frivillig?

 • Martnas T-skjorte og akkrediteringskort
 • Mat og drikke når du er på vakt
 • De som jobber 3 vakter eller mer får en overraskelse
 •  Felles avslutningslunsj i etterkant av Martnan
 • Skriftlig attest

Arrangørens forpliktelser

 • Arrangør er pliktet til å gi deg beskjed om når og hvor du skal møte opp.
 • Arrangør er pliktet til å gi deg nødvendig informasjon om arbeidet du skal utføre.
 • Arrangør er pliktet til å gi deg informasjon om hvilken kontaktperson som er ansvarlig for området du skal jobbe med.
 • Arrangør er pliktet til å legge til rette for et godt arbeidsmiljø, samt mat og drikke for deg den/de dagene du jobber.

Frivilliges forpliktelser

 • Som frivillig er du forpliktet til å jobbe avtalte timer.
 • Som frivillig er du forpliktet til å møte presist til arbeidsøktene. Ved fravær skal du snarest gi beskjed til frivilligansvarlig eller til ansvarlig kontaktperson for ditt område.
 • Som frivillig forventer arrangøren at du bidrar så godt du kan, og er med på å skape et godt arbeidsmiljø.
 • Som frivillig skal du ikke gi uttalelser til pressen på vegne av arrangør.
 • Martnan t-skjorten skal du ha på når du er på jobb.

Når du sender inn en frivilligsøknad, aksepterer du de betingelsene som gjelder. Hvis du ønsker å trekke søknaden din som frivillig, sender du en e-post til frivillig@martnan.no snarest.

Vi er utrolig takknemlig for den innsatsen de frivillige legger ned, og håper alle får en hyggelig opplevelse i frivillig-staben.