Praktisk informasjon

Praktisk informasjon for utstillere på Martnan 2018.

Søknadsskjema for 2018 
Torvet skal bygges om og vil ikke være arena for Martnan i 2018 og 2019.
Inofmrasjon om Martnasområde og søknadsskjema blir sendt ut pr e post og publisert på www.martnan.no årsskiftet 2017/2018.

Informasjonstelt
Åpningstider:

 • Mandag 25. juni  kl. 16.00 – 22.00.
 • Tirsdag  26. juni  kl. 08.00 – 19.30.
 • Onsdag 27. juni  kl. 10.00 – 19.30.
 • Torsdag 28. juni  kl. 10.00 – 19.30.

Opprigg/nedrigg

 • Opprigg kan starte tidligst mandag 25. juni kl. 16:00. Husk at alle standplasser kommer med ferdigmonterte telt, sett bort fra Bondens marked, plasser for salgsbiler og Lag og organisasjoner.
 • Varetransport skal kun foregå før kl. 10.30 og etter kl. 19.00. Det er ikke tillat med noen form for kjøring inne på området under markedsdagene mellom kl. 10.30 og 19.00 .
 • Nedrigg torsdag 28. juni starter umiddelbart etter kl. 19.00 (ikke før). Alt av utstyr må være fjernet fra Martnasområdet innen kl. 22.00.

Innkjøring
Innkjøring kan skje via Munkegata sør og nord, og Kongens gate øst og vest.

Åpningstid
26. – 28. juni kl. 11.00 – 19.00. Alle utstillere plikter å holde åpent i hele åpningstiden. Utstillere som begynner nedrigg før stengetid vil bli ilagt en bot og vil ikke bli tildelt plass i 2018.

Vakthold
Det er vakthold på området hver natt fra tirsdag kl. 21.00 til og med torsdag kl 19.00. Alle utstillere er selv ansvarlig for egne varer, og eventuell forsikring av disse.

Støy fra Torvscenen
Som informert om tidligere vil det i 2017 være et tett samarbeid med festivalen Starmus om kulturprogrammet på Torvscenen. Utstillere som har fått innvilget standplass på Torvet vil bli berørt av lyd i større grad enn andre. Ta kontakt i infoteltet om du har tilbakemeldinger rundt lydnivå. Se kulturprogrammet her.

Standplass
Standplassen skal beholdes gjennom hele perioden. Det er ikke anledning til å bytte plassering underveis og det er heller ikke tillat med fremleie.

Strøm
Om du trenger mer strøm enn du opprinnelig har bestilt endrer du dette enkelt på https://standplasser.no/mine-bookinger. Husk å gjøre dette innen 17. juni.

Produktutvalg
Prudukter som selges skal være i tråd med arrangørens godkjenning og retningslinjer. Vi minner spesielt om at salg av våpen/våpenimitasjoner, spagettispray og knall er strengt forbudt. Leker skal være CE-godkjente.

Søppel
Skal kastes i container i Shultz gate v/Vår Frue strete eller i container ved infoteltet, se vedlagt kart. Alle utstillere har ansvar for avfallshåndtering rundt egen bod under hele Martnan, også ved nedrigg. Dersom opprydding ikke er gjennomført etter siste salgsdag, og arrangør må foreta opprydding av standplass, blir utstiller fakturert 1000,- eks. mva. for dette. Eget fat for frityr er plassert i Shultz gate v/Vår Frue strete.

Vaskestasjon
Vask med tilgang på vann finnes ved infoteltet.

Reglement
Skal leses nøye av alle utstillere: Reglement kan du lese her.
Brudd på reglement kan føre til utvisning fra Martnan uten refusjon.

Toaletter
Det er toaletter på ved infoteltet med håndvask, samt toaletter i 2. etg. ved Hornemansgården, inngang nærmest Vår Frue Kirke kan benyttes, -spesielt med tanke på matutstillere.

Brannslukningsapparat
Det blir plassert ut brannslukningsapparater på ulike steder under Martnan, se orange markeringer på vedlagt kart. Utstillere som bruer gass/frityr/grill får egen e-post med informasjon om slukkeutstyr.

Propan
Oppbevaring av propan på din standplass er kun tillatt i åpningstiden kl. 11.00 – 19.00. Denne må fjernes fra området når markedet stenger for dagen. Propan skal oppbevares i egnede skap i åpningstid og ikke dekkes til av klær, utstyr mm. Egen mail om sikkerhet vedrørende bruk av propan blir sendt ut til de dette berører.

Varer fra Rema 1000
Om du trenger store mengder varer fra Rema 1000 på Torvet må du bastille på forhånd på e-post til torvet@rema.no. Bestillingsfrist for varer fra Tine er kl 10.45 for levering neste dag. På den måten blir det ikke tomt for privatkundene deres under Martnan.

Kjølelager
Ta kontakt på martnan@martnan.no om behov for lagerplass i kjølehenger.

Leie av bord/stoler, ekstra bestilling gjøres på https://standplasser.no/mine-bookinger innen 15. juni.

 

Parkering av kjøretøy på Martnasområdet er ikke tillatt.

 • Biler må parkeres i parkeringshus eller på ordinære parkeringsplasser.
 • Kun utstillere som har booket plass for innredede salgsbiler kan parkere disse innenfor tildelt plass på Martnasområdet, bevis hentes i infoteltet. Disse må stå parkert hele perioden. Andre utstillere som plasserer kjøretøy på området uten tillatelse blir bøtelagt og/eller bortvist.
 • Det er ikke tillatt å parkere på fortau, kjør inntil plassen midt i gaten.
 • Trondheim Parkering vil utføre kontroller på området, eventuelle påtaler fra trafikkbetjenter må følges.

Servicebilparkering – ”SMS park”
Trondheim Parkering har en SMS-løsning for varebiler som benyttes som servicebiler. Dette er for de som trenger å stå parkert utover tillatt p-tid (3 timer) og kjølebiler som har bestilt strøm.

Hvordan bruke ”SMS park”

 1. Først må bedriften registrere seg som SmartPark Bedriftskunde. Det gjør du her: http://trondheimparkering.no/ny-kunde-bedrift.
 2. Skriv kodeord TPS og bilens registreringsnummer, dette sendes til 2470. Eksempel: TPS VF12345. Du får en kvitteringsmelding. Parkeringen koster 210 kroner og varer ut døgnet. Denne parkeringen kan kun kjøpes for ett døgn av gangen. Kontroll blir foretatt ved at trafikkbetjenten sjekker bilens registreringsnummer. Denne løsningen gjelder for ordinære parkeringsplasser samt P-hus.
 3. Husk: har du ikke logo på bilen, kan du hente Martnasbevis i infoteltet på Martnan til å legge godt synlig i frontruten på bilen.

Andre parkeringsløsninger
I tillegg til SMS-Park for servicebil finnes det løsninger hvor man kan betale med Smart Park App og SMS. Les mer om disse løsningene her: http://trondheimparkering.no/gateparkering.
Trondheim Katedralskole: Elever står parkeringsvakt fra 9 til 16, 100kr dagen.

Hvor kan du parkere?
De nærmeste P-hus er ved Torvet og Leüthenhaven, det finnes også en rekke andre P-hus. Oversikt over hvor mange ledige plasser som finnes i P-hus, finnes til enhver tid på www.ledigp.no. Det finnes også noen parkeringsplasser i Kongens gate. Det er ikke mulig å reservere plass til parkering, selv om du benytter deg av servicebilparkering. Nærmeste område tilrettelagt for bobil er på Øya.

Parkeringsplasser med strøm 
Det er et begrenset antall parkeringsplasser med strøm tilgjengelig i Vår Frue Strete. Her betales vanlig parkering, eventuelt servicebilparkering. Ta kontakt på martnan@martnan.no

Markedsføring
Martnan i Trondheim 2018 er markedsført gjennom følgende kanaler:

 • www.trdevents.no, arrangementsguide på nett.
 • Annonseside i Adresseavisen.
 • På Martnans egen facebookside, og egen annonsering i sosiale medier
 • Martnans egen hjemmeside, www.martnan.no
 • Gjennom egen kulturfolder og plakater distribuert i bykjernen.
 • Plakattårn