Dette kan du forvente fra Martnan 2022

Martnan er så mye mer enn salgsboder. Her kan du prøve instrumenter, se rekordforsøk i isbading og spille basket på Torvet! 

I år fylles Torvet nok en gang med herlig sommerstemning og et mangfold av utstillere innen en lang rekke kategorier. Årets martna varer for første gang i hele fem dager; fra 21.-25. juni.

Foto: Wil Lee-Wright

Gå på skattejakt blant de mange utstillerne på Torvet og i Munkegata, mens du nyter smaken og duften av rykende fersk håndmat. Vareutvalget i årets boder bugner av variasjon, og du kan finne alt fra klær og smykker til godteri og elektronikk. Utforsk lokale matvarer i Kongens gate øst, og se på folkelivet mens du slapper av i Oasen, Martnans nye uteserveringssted. Ikke gå glipp av yrende folkeliv og spennende aktiviteter i hjertet av Trondheim! 

Lokalmatgata

Lokal mat og lokale råvarer har vært mye i fokus hos trønderne i 2022, blant annet fordi Trondheim og Trøndelag har fått utmerkelsen «European Region of Gastronomy» eller Europeisk Matregion. For å gjøre litt ekstra stas på lokale produsenter over hele landet introduserer Martnan i år Lokalmatgata i Kongens gate øst. I én del av gateløpet vil du kunne finne produsenter fra den Europeiske Matregionen Trondheim og Trøndelag, og i den andre vil du finne mat og drikke med en lokal identitet fra andre deler av landet. I denne gata kan du finne skinker og pølser, prisvinnende oster, sjokolade, sveler og mye mer!  

Foto: Wil Lee-Wright


Instrumentkarusell, basketball og veitevandringer

Martnan er ikke bare handel, – det er også stedet for opplevelser for både store og små. Den 21. og 22. juni kan barn og unge delta på instrumentkarusell i regi av AKKS på Torvscenen. Her kan man teste ulike instrumenter sammen med en instruktør. AKKS er en idealistisk musikkorganisasjon som blant annet arbeider for likestilling og bedre kjønnsbalanse i det norske musikklivet. I den sammenhengen vil de også sette opp et program med unge kvinnelige DJ’er fra kl.12-16 den 23.-25. juni. Da fylles Torvet med kul musikk og god stemning. 

I tillegg kan både store og små kose seg med ballspill under Martnan. Midtbyen Basket setter opp to basketballbaner på Torvet og gir deg muligheten til å teste ut basket-ferdighetene. 

Dersom du ikke er av den sportslige typen, er kanskje veitevandringer i regi av Trøndelag Guide Team midt i blinken. Utforsk veitene rundt det gamle Torvet og plukk opp spennende historiske fakta sammen med andre interesserte. Veitevandringene arrangeres to ganger daglig under Martnan, og hver vandring varer i 40 minutter. Én av turene vil hver dag også foregå på engelsk.

Martnans nye serveringssted – Oasen

I tillegg til gamle klassikere og spennende aktiviteter, har årets martna også en rekke nyheter. Blant annet det flunkende nye serveringsstedet Oasen, det perfekte stedet å «slenge seg nedpå» etter en varm og hektisk martnasdag! Her byr vi på et hyggelig område hvor man kan kjøpe seg noe godt å drikke, og nyte en smakfull matbit fra en av de populære foodtrucksene i nærheten.

Rekordforsøk i isbading – 22. juni 

Isbaderen Bjørn planlegger å slå norgesrekorden i isbading! Etter lange svømmeturer og isbading i opptil 50 minutter, planlegger han å forsøke å slå norgesrekorden på Torvet i Trondheim under selveste Martnan. Den 22. juni fyller han opp et 1000-liters bad med vann og kjøler vannet ned til 1 grad Celsius. Der skal Bjørn sitte i minimum 65 minutter. Med seg har han en konferansier som kommer med løpende oppdateringer om rekordforsøket, og en isbadeinstruktør som kan bistå med spørsmål og veiledning dersom du er nysgjerrig på isbading selv.

Bjørn Rex prøver er en erfaren isbader som har planer om å sette ny norgesrekord i isbading på Martnan 22. juni!

Med andre ord vil det bugne av aktiviteter, folkeliv og sommerstemning på Torvet under martnasdagene. Dette er en begivenhet du ikke vil gå glipp av! Husk å sjekke programmet i god tid på martnan.no og planlegg din martnasopplevelse.